Perquè el suro?

FILOSOFIA

El nostre festival és innovador, ecosostenible i respectuós amb l’entorn. És un festival petit, que esdevé a una cala remota i verge de la Costa Brava on s’hi habilita un petit espai d’acampada sota dels pins, zona de descans, barra i un escenari per concerts.

El nostre material vertebrador és el suro. El suro, gràcies a les propietat i característiques que té, a més de la relació que estableix amb la zona, és l’ideal per crear una identitat forta i innovadora.
D’aquí apareix la idea que l’escenari estigui flotant a l’aigua i els assistents puguin estar-se refrescant els peus a la vegada que escolten el concert, aquells dies tan calorosos de juliol.

A més, el suro dóna una percepció de calidesa, proximitat, ecologisme que són també valors que volem donar al nostre festival.

ENTORN

És un festival a la costa, exactament a la Costa Brava.

S’ubica en aquest entorn justament per l’estreta relació que manté amb la indústria del suro.
Palafrugell ha sigut des de fa anys una població dedicada al suro, tant a l’extracció com a la manipulació, i aquest sentiment s’extén tot al llarg de l’Empordanet.

A més, a la Costa Brava, a la part central de Palafrugell, Llafranc i Calella hi ha molta tradició marítima i la vida està molt arrelada al mar. Encara avui dia hi ha cales on les barques estan amarrades amb boies o caps a una roca, a pocs metres de la vora de la platja.

Tots aquests elements creen un paisatge realment idílic on la platja, el mar, el bosc i els humans  ens trobem i ens relacionem. Realment un lloc on pots trobar un equilibri i un benestar difícil de trobar en altres llocs.

Però també per tot això, és un gran atractiu turístic, sobretot pels catalans. Actualment aquesta zona està molt massificada els mesos de juliol i agost, on famílies, amics, parelles, disfruten del mar i de la platja.

Anuncis